Ταξίδεψε υπεύθυνα

Γίνε ταξιδιώτης και ΟΧΙτουρίστας!

Στην Τrekking Andros & Outdoor Activities προσφέρουμε συναρπαστικές, περιπετειώδεις και οικολογικά ευαίσθητες δραστηριότες στις διακοπές σας . Ταξιδέψτε «υπεύθυνα» με στόχο την απόλαυση και την εκτίμηση της φύσης και των πολιτιστικών εμπειριών, στα πλαίσια του Ηπιου Υπεύθυνου Οικοτουρισμού.
Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, την τοπική οικονομία, νοιαζόμαστε για το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό και ενθαρρύνουμε τους ταξιδιώτες να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Συνεργαζόμαστε με τοπικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες και όλες οι προμήθειές μας γίνονται από το ίδιο το νησί . Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε και να συμπεριφερθούμε στον ταξιδιώτη, τις τοπικές κοινότητες και επιχειρήσεις με νόμιμο και δίκαιο τρόπο . Να συνεργαστούμε με εταίρους που λειτουργούν με τοπικές πρωτοβουλίες . Συνεργαζόμαστε με μικρά οικογενειακά καταλύματα.

Κάνω «υπεύθυνες» διακοπές !

• Ενισχύω την τοπική οικονομία: καταναλώνω τοπικά προϊόντα, δοκιμάζω τοπικές γεύσεις, χρησιμοποιώ τα τοπικά μέσα μεταφοράς, αγοράζω αναμνηστικά τοπικής παραγωγής.
• Σεβόμαι την τοπική κουλτούρα και παράδοση, τους ιερούς τόπους και τη Φύση. Σε προστατευόμενες περιοχές σε περίπτωση αμφιβολίας, ζητάω τη συμβουλή ειδικού ή δεν επισκεπτόμαι.
• Θυμάμαι ότι οι διακοπές είναι μια ευκαιρία διαλόγου με διαφορετικές κουλτούρες. Αναπτύσσω σχέσεις σεβασμού και εμπιστοσύνης με τους ντόπιους, αφήνω πίσω τις προκαταλήψεις, δεν προκαλώ και δεν προσβάλλω τα τοπικά ήθη και έθιμα.
• Χαλάρωνω και προσαρμόζω τους βιορυθμούς μου σε πιο ήρεμους τόνους, συμμετέχω σε δραστηριότητες που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογία
• Χρησιμοποιώ λεωφορεία ή ποδήλατο ή ακόμα καλύτερα περπατάω.
• Χρησιμοποιώ το νερό με φειδώ - είναι πολύτιμο σε πολλά ελληνικά νησιά. Παίρνω δοχεία νερού στις υπαίθριες εξορμήσεις μου και γεμίζω απο τις πηγές.
• Στη διάρκεια πεζοπορίας, ποδηλασίας ή οδήγησης, παραμένω πάντα σε σηματοδοτημένες διαδρομές κρατώντας πάντα ασφαλή απόσταση από ζώα ή πτηνά που συναντώ.
• Δεν σημαδεύω το πέρασμά μου αφήνοντας σκουπίδια . Τα τοποθετώ στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων ή τα παίρνω μαζί μου .
• Δεν παίρνω τίποτα μαζί παρά φωτογραφίες, Δεν αφήνω τίποτα πίσω παρά τα αποτυπώματά μου.

P5290026

 

 

Γνωριστε την ομαδα του Trekking Andros.

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους γεμάτους πάθος,
που αγαπούν αυτό που κάνουν και ψάχνουν πάντα για νέες προκλήσεις.

Hikers Friendly

Hikers Friendly Hotels

Εγγραφειτε τωρα για να λαμβανετε τα νεα μας

Βρειτε μας στο Facebook

διευθυνση

Όρμος Κορθίου, Άνδρος
Κυκλάδες, 84502, Ελλάδα

Επικοινωνια

info@trekkingandros.gr
+ 30 2282 061368
+30 6970 460929
+30 6937 236362
http://trekkingandros.gr

Follow

Tripadvisor