Σοφια Σκουρτη

sofia skourti

Η πρώτη μου επαφή με τη γιόγκα ήταν το 2003 και έκτοτε είμαι αφοσιωμένη στην πρακτική μου για πάνω από 10 χρόνια τώρα. Η σταδιακή αλλαγή μου μέσα από τη γιόγκα με οδήγησε να εγκαταλείψω την προηγούμενη δουλειά μου στο χρηματοοικονομικό χώρο και να ακολουθήσω το δρόμο της διδασκαλίας με σκοπό να μεταδώσω στους άλλους αυτό που έχει κάνει για μένα η γιόγκα και πόσο έχει βελτιώσει τη ζωή μου.
Μέτα τα πρώτα 6 χρόνια συστηματικής πρακτικής ολοκλήρωσα ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων 200 ωρών με τη σχολή Downward Dog του Τορόντο (αναγνωρισμένο από το διεθνή οργανισμό Yoga Alliance) και ξεκίνησα να διδάσκω το 2009. Έχω εκπαιδευτεί στην ανατομία, φιλοσοφία της γιόγκα, μεθόδους διδασκαλίας, pranayama και σανσκριτικά. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων πάνω στις βάσεις και τις μεθόδους διδασκαλίας της Ashtanga Yoga με τον David Swenson στο Triyoga Center στο Λονδίνο. Τα τελευταία 5 χρόνια εκπαιδεύομαι στην πρακτική μου και τη θεωρία με τον Jean Claude Garnier (Ashtanga Yoga Institute of Brussels) σε ετήσια σεμινάρια 6 0 ωρών, ενώ κάθε χρόνο ταξιδεύω σε διάφορα μέρη του κόσμου για να παρακολουθήσω σεμινάρια και να εμπλουτίζω τις γνώσεις και την εμπειρία μου. Είχα την τύχη να γνωρίσω και να παρακολουθήσω τη διδασκαλία εξαιρετικών δασκάλων όπως οι Manju Jois, David Swenson, Jean Claude Garnier, Eddie Stern, Danny Paradise, Ron Reid, Diane Bruni, Marla Meenakshi.
Στα μαθήματα μου δίνω μεγάλη προσοχή στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μαθητή και προσαρμόζω την πρακτική ανάλογα με το σώμα, επίπεδο, ηλικία και φυσική κατάσταση του καθενός. Ενθαρρύνω τους μαθητές μου να αναπτύξουν μια πρακτική με το δικό τους ρυθμό. Στη διδασκαλία μου ενσωματώνω και μαθήματα pranayama και θεωρίας.
Τα τελευταία 3 χρόνια διοργανώνω επίσης σεμινάρια και προγράμματα διακοπών με γιόγκα, στο αγαπημένο μου νησί την Άνδρο. Πέρα από τη γιόγκα αγαπάω πολύ τη μαγειρική και αναλαμβάνω την προετοιμασία των γευμάτων σε όλα τα σεμινάρια και προγράμματα διακοπών. Μοιράζω το χρόνο μου μεταξύ Αθήνας και Άνδρου όπου διδάσκω, διοργανώνω σεμινάρια και μαγειρεύω για τους καλεσμένους μου.
Πιστεύω ότι η γιόγκα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο βελτίωσης του τρόπου που ζούμε και μας επηρεάζει σε πολλά επίπεδα ξεκινώντας από το σώμα (βελτίωση της υγείας και αύξηση της ζωτικής ενέργειας) και φθάνοντας στο μυαλό και την ψυχή μας (απελευθέρωση του μυαλού από όλες τις περιττές σκέψεις και εξαρτήσεις). Μετά από τόσα χρόνια πρακτικής τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω τα λόγια του «πατέρα της γιόγκα» Pathabi Jois: με την πρακτική όλα έρχονται.

Γνωριστε την ομαδα του Trekking Andros.

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους γεμάτους πάθος,
που αγαπούν αυτό που κάνουν και ψάχνουν πάντα για νέες προκλήσεις.

Hikers Friendly

Hikers Friendly Hotels

Εγγραφειτε τωρα για να λαμβανετε τα νεα μας

Βρειτε μας στο Facebook

διευθυνση

Όρμος Κορθίου, Άνδρος
Κυκλάδες, 84502, Ελλάδα

Επικοινωνια

info@trekkingandros.gr
+ 30 2282 061368
+30 6970 460929
+30 6937 236362
http://trekkingandros.gr

Follow

Tripadvisor