Θανασης Καρπουζης

Thanassis Karpouzis

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 7-7-1978 από γονείς Ανδριώτες . Ο πατέρας μου κατάγεται από το χωριό Πίσω Μεριά και η μητέρα μου από το χωριό Γιαννισαίο της Άνδρου. Λόγω της καταγωγής των γονιών μου, τα καλοκαίρια τα περνούσα πάντα στην Άνδρο όπου και είχα την πρώτη μου επαφή με τη μουσική και τους χορούς του τόπου.
Το 1990 ξεκίνησα στο τότε νεοσύστατο χορευτικό «Συλλόγος Ανδρίων το Κόρθιον» να μαθαίνω τους ανδριώτικους χορούς με δασκάλα τη Μαρουλιώ Πολίτου. Στα πλαίσια της αναβίωσης της ανδριώτικης παράδοσης στο χορό και τη μουσική μέσα από το σύλλογο ξεκίνησαν και μαθήματα μουσικής (βιολί, λαούτο) με δάσκαλο τον Βασίλη Γιαννίση. Εκεί ξεκίνησα να μαθαίνω εγώ βιολί και ο αδερφός μου λαούτο.
Αργότερα, πάλι στον ίδιο σύλλογο, ξεκίνησε ο αδερφός μου να ψάχνει τους παλιούς ανδριώτικους χορούς μέσα από έρευνα σε παλιούς χορευτές. Από το 1998 συνέχισα εγώ τη δουλειά του και ανέλαβα το χορευτικό του Συλλόγου. Οι χοροί της Άνδρου τότε παρουσιάστηκαν σε διάφορες εκδηλώσεις και εκπομπές στην τηλεόραση.
Από το 2007 και μετά ανέλαβα να διδάξω τους ανδριώτικους χορούς στο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου γυναικών Άνδρου, που εδρεύει στην Χώρα της Άνδρου, μέχρι και το 2013 οπότε είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι που με ανάγκασε να αποσυρθώ. Μέσα από το σύλλογο αυτό επίσης οι ανδριώτικοι χοροί παρουσιάστηκαν σε διάφορες εκπομπές και εκδηλώσεις. Ενδεικτικά: Θέατρο Δώρας Στράτου Εμμέλεια 2008-2010, «Ο τόπος και το τραγούδι του» ΕΤ3, «Ελλήνων Δρώμενα» ΕΤ3.
Από τότε που ανέλαβα να διδάσκω ανδριώτικους χορούς έχω προσκληθεί από το χορευτικό σύλλογο «Μωμόγεροι», το Χορευτικό του Δήμου Καλλιθέας, το χορευτικό σύλλογο «Βάκχες», το χορευτικό σύλλογο Στησιχόρος και από το χορευτικό όμιλο του Πανεπιστημίου Αθηνών .Επίσης έχω διδάξει σε σεμινάριο χορού στην Κόνιτσα Ηπείρου τον Ιούνιο του 2010, σε σεμινάριο του Κέντρου Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής Σίμων Καράς το 2014 και στο σεμινάριο χορών «Λαογραφία 2015» στο Μόντρεαλ του Καναδά το Μάιο του 2015.
Παίζω τα εξής μουσικά όργανα: λαούτο, σαντούρι, γκάιντα, τσαμπούνα και τουμπί και κατασκευάζω τσαμπούνες, γκάιντες και τουμπιά. Τα τελευταία χρόνια δουλεύω στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα LIFE ANDROS για τη διάσωση τεσσάρων πουλιών της Άνδρου ως διαχειριστής Ζώνης Ειδικής Προστασίας. Παράλληλα ασχολούμαι με την πεζοπορία και την ξενάγηση του δικτύου μονοπατιών του νησιού.

Γνωριστε την ομαδα του Trekking Andros.

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους γεμάτους πάθος,
που αγαπούν αυτό που κάνουν και ψάχνουν πάντα για νέες προκλήσεις.

Hikers Friendly

Hikers Friendly Hotels

Εγγραφειτε τωρα για να λαμβανετε τα νεα μας

Βρειτε μας στο Facebook

διευθυνση

Όρμος Κορθίου, Άνδρος
Κυκλάδες, 84502, Ελλάδα

Επικοινωνια

info@trekkingandros.gr
+ 30 2282 061368
+30 6970 460929
+30 6937 236362
http://trekkingandros.gr

Follow

Tripadvisor