storΜια φορά κι έναν καιρό ήταν... τα παραμύθια
«Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ' της κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν' αρχινίσει ... ». Αρκούσε αυτό ή ένα παρόμοιο άκουσμα για να αιχμαλωτίσει την προσοχή των μικρών παιδιών, την ώρα που με δεξιοτεχνία και μυστήριο ο παππούς, η γιαγιά, ο γονιός ή ο δάσκαλος αναλάμβανε τον πολυαγαπημένο ρόλο του παραμυθά. Γλυκές αναμνήσεις... Τα παιδικά χρόνια όλων μας είναι συχνά στενά συνυφασμένα με τα παραμύθια. Με ιστορίες που διηγούνται κατορθώματα ηρώων, περιπέτειες, τα βάσανα και τις χαρές ανθρώπων ή ζώων, με ιστορίες που μιλούν για δράκους και νεράιδες, για μάγισσες και ξωτικά, για γενναίους πρίγκιπες κι όμορφες πριγκίπισσες.
Τα παραμύθια δεν απευθύνονται μόνο στα μικρά παιδιά. Αν αφεθείτε στη μαγεία τους, θα ακούσετε ξανά τον ψεύτη βοσκό να καλεί σε βοήθεια, τη Σεχραζάντ να αφηγείται στον Πέρση βασιλιά το ανολοκλήρωτο παραμύθι της, την κακιά μητριά να αναρωτιέται αν είναι η ομορφότερη στον κόσμο. Κι αν ακούσετε προσεκτικά, ίσως αυτή τη φορά να σας ψιθυρίσουν μια διαφορετική αλήθεια τους.

Ακολουθούμε μυστικά μονοπάτια δίπλα στο ρέμα, κάτω από πέτρινα γεφύρια, δίπλα σε πηγές, αφηγούμαστε ιστορίες στο ηλιοβασίλεμα κάτω από τα πλατάνια.....για παιδιά από 5 έως 95....

Το παραμύθι και οι ιστορίες ξεκινάει απο την αρχή της ανθρωπότητας. Ηταν τρόπος επικοινωνίας και μοίραζε συναισθήματα και γνώσεις. Πολύ πριν η τηλεόραση και όλα τα γρήγορα μέσα κατακλύσουν τη ζωή μας...στο παρελθόν πρώτα οι φυλές και διάφορες ομάδες ανθρώπων και οικογένειες ξεκίνησαν να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους μοιράζοντας μεταξύ τους ιστορίες που σκοπό είχαν τη ψυχαγωγία αλλά και τη διδαχή .Οι ιστορίες μπορούν να χωριστούν σε ευτράπελες δηλ αστείες, σε μαγικές και μεταφυσικές, σε ιστορίες του κάτω κόσμου για το επέκεινα και ιστορίες αγάπης όπως και επεξηγηματικές πχ γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή κλπ.

syni-on-action-androsΤα παραμύθια αφορούν όλες τις ηλικίες των ανθρώπων κι οχι μόνο τα παιδιά, έχουν ψυχοθεραπευτικές ιδιοτητες κι όποιος ακούει μια ιστορία συγκρατεί αυτό που τον ενδιαφέρει και προσθέτει αξία στη ζωή του. Είναι επίσης ενδιαφέρον λαογραφικά γιατί έχουν παραδοθεί ιστορίες από στόμα σε στόμα κι έχουν διασωθεί εδώ και 500 χρόνια κι από κάθε μέρος του κόσμου. Η σταχτοπούτα για παραδειγμα που είναι μαγικό παραμύθι υπάρχει σε παραλλαγή σχεδόν σε όλους τους πολιτισμούς!!! Σήμερα το παραμύθι παρουσιάζει άνθιση στην Ευρώπη διδάσκεται στα σχολεία και οι παραμυθάδες ολοένα πληθαίνουν. Τι ωραιότερο λοιπόν από το να μοιραστούμε μια... γάργαρη ιστορία σε μια παραμυθένια πηγή της 'Ανδρου.

Και μη ξεχνάτε πως οι ιστορίες ειναι πουλιά ταξιδιάρικα κι αν σας αρέσει η ιστορία που θα ακούσετε μπορείτε κι εσείς ίσως, να τη μεταφέρετε σε ένα δικό σας άτομο διά του στόματος σας. Αυτιά και βούβες λοιπόν...το παραμύθι ξεκινάει στην 'Ανδρο...


Καλησπέρα της αφεντιάς σας και ... Σας περιμένουμε.

Πρόγραμμα Αφηγήσεων (θα ανακοινωθεί σύντομα)

 

Στο ρόλο του Παραμυθά η Syni Astra

Γνωριστε την ομαδα του Trekking Andros.

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους γεμάτους πάθος,
που αγαπούν αυτό που κάνουν και ψάχνουν πάντα για νέες προκλήσεις.

Hikers Friendly

Hikers Friendly Hotels

Εγγραφειτε τωρα για να λαμβανετε τα νεα μας

Βρειτε μας στο Facebook

διευθυνση

Όρμος Κορθίου, Άνδρος
Κυκλάδες, 84502, Ελλάδα

Επικοινωνια

info@trekkingandros.gr
+ 30 2282 061368
+30 6970 460929
+30 6937 236362
http://trekkingandros.gr

Follow

Tripadvisor