• trekkingandros.gr
 • trekkingandros.gr
 • trekkingandros.gr
 • trekkingandros.gr
 • trekkingandros.gr
 • trekkingandros.gr
 • trekkingandros.gr
 • trekkingandros.gr
 • trekkingandros.gr
 • trekkingandros.gr
 • trekkingandros.gr
 • trekkingandros.gr
 • trekkingandros.gr
 • Discover Andros!

  Enjoy the outdoorsl
 • Authentic experiences...

  ...are more fun
 • Transform your journey into an experience

  ...gives you much more than just memories
 • Simple

  …but glorious
 • Sun Air Water Earth

  …rejoicing in all elements
 • Spiritual corners

  …beyond vacations

 

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί και από τα πιο ορεινά των Κυκλάδων, με καταπράσινες χαράδρες και κοιλάδες, ενώ ξεχωριστό στοιχείο του φυσικού της περιβάλλοντος αποτελεί ο πλούτος της σε νερά. Τέσσερις διαδοχικοί ορεινοί όγκοι-οροσειρές, παράλληλοι σχεδόν μεταξύ τους, χαράζουν το ανάγλυφο του νησιού προσδίδοντας ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο γεμάτο εναλλαγές και σημαντικές διαφορές υψομετρικού ενώ διαθέτει σηματοδοτημένο και πιστοποιημένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών.

Γνωρίστε την παράδοση της Άνδρου, εξερευνήστε αρχαία μονοπάτια και ενετικούς δρόμους, επισκεφτείτε ιστορικά μνημεία, θαυμάσετε την ιδιαίτερη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, ανακαλύψτε τη μοναδική φύση του νησιού με τα ιαματικά νερά της, την πλούσια βλάστηση και τα εκατοντάδες αγριολούλουδα και βότανα, μοιραστείτε γαστρονομικές εμπειρίες με ντόπιους και μαθήματα μαγειρικής, πάρτε μέρος σε εργαστήρια ολιστικής θεραπείας, σε σεμινάρια ζωγραφικής, πολιτιστικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να χαλαρώσει στο πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων.

Η Ανδρος

Batsi-Andros"Ανδρος. Σταχτί, πράσινο και λευκό, το βορειότερο νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων."

Η Ανδρος είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων με έκταση 374 τετραγωνικά χιλιόμετρα και δεύτερο σε έκταση μετά τη Νάξο. Διοικητικά είναι ένας Δήμος καθώς επίσης και Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Αιγαίου. Στην πρόσφατη απογραφή ο πληθυσμός του νησιού ήταν περίπου 9.500 κάτοικοι.

Chora-Andros

Το κύριο λιμάνι του νησιού είναι το Γαύριο, με τακτική σύνδεση με τη Ραφήνα ( 2 ώρες ), ενώ τα λιμάνια στο Μπατσί, στη Χώρα και στο Κόρθι διαθέτουν υποδομή ιδιωτικών και αλιευτικών σκαφών. Στη δυτική πλευρά της 'Ανδρου βρίσκονται οι μεγάλες υπήνεμες αμμώδεις παραλίες, εύκολα προσβάσιμες και αξιοποιημένες τουριστικά. Οσοι αναζητούν ησυχία και άγρια ομορφιά, θα τη βρούν στις παραλίες της βορειοανατολικής και νοτιοανατολικής πλευράς.
Το νησί έχει αρκετά ποτάμια, ρέματα, χειμάρρους και πολλές πηγές, μιάς και η γεωλογική συγκρότηση του υπεδάφους ευνοεί τη συγκράτηση του νερού βροχών και χιονιού. Πολλά από αυτά, πλούσια σε μεταλλικά συστατικά, έχουν ιαματικές ιδιότητες (Σάριζα, Πηγή Αρνης, Πετρένια, κ.ά.).Στα νερά και στην πλούσια βλάστησή της οφείλει η Ανδρος και τις αρχαίες προσωνυμίες της, Υδρούσα, Λασία, Νωναγρία και Επαγρίς. Οι ρεματιές έχουν πλούσια βλάστηση με πλατάνια και καρυδιές και στις πλαγιές, αφθονούν οι βελανιδιές. Μεγάλο μέρος των πλαγιών έχει διαμορφωθεί από πολύ παλιά σε πεζούλες, με τη βοήθεια ξερολιθιών, που λέγονται "αιμασιές". Στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού η βλάστηση είναι θαμνώδης και μπορεί κανείς να δει πέρδικες, γεράκια ή και σπανιότερα είδη αρπακτικών πουλιών, όπως ο σπιζαετός, ενώ στις απόκρημνες ακτές του νησιού φωλιάζουν αγριοπερίστερα και πετροχελίδονα.

gavrio-port

Τα παράλιά της είναι γενικώς βραχώδη και έχει αρκετούς προφυλαγμένους όρμους: το Μικρογιάλι, το Βιτάλι, του Κάστρου, της Μέλισσας, του Κορθίου, του Αη-Γιάννη στις Κρεμμύδες, του Γαυρίου, του Μπατσιού, του Χαλκολιμνιώνα, της Πλάκας...
Μικρές βραχονησίδες την περιβάλλουν: τα Γαβριονήσια, Καπιτίτα, Μακεδόνα, ο Τουρλίτης, η Θεοτόκος, Πλάτη, Λαγονήσι, Πρασούδα, το Κάστρο της χώρας.
Το ακρωτήριο Καμπανός είναι το βορειότερο άκρο του νησιού, ενώ το ακρωτήριο Στενό (Αυλών) αποτελεί το νοτιότερο. Στις ανατολικές ακτές συναντάμε τα ακρωτήρια Φρύγελο ή και Κάτω Κόσμος, το ακρωτήριο Ακαμάτης, της Γριάς. Το Αρτεμίδι στα βόρεια, το Στρογγυλό στα δυτικά. Η γή της Ανδρου καλύπτεται από συνεχόμενους ορεινούς όγκους-οροσειρές με απότομες πλαγιές κι ανάμεσά τους φαράγγια και ρεματιές και πολύφυτες κοιλάδες με λιόδεντρα, συκιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, αμπέλια και άφθονα τρεχούμενα νερά, που συνήθως καταλήγουν σε απαλές αμμουδερές παραλίες. Στο βόρειο τμήμα διαμορφώνεται η ορεινή περιοχή των Αγίων Σαράντα (υψ. 716), στο κέντρο το όρος Πέταλο (υψ. 994). Νότια εκτείνεται η ορεινή περιοχή Καταφύγι-Γερακώνες και ακόμα νοτιότερα ο ορεινός όγκος της Ράχης. Στο βόρειο τμήμα της νήσου η περιοχή της Αρνης έχει πυκνή βλάστηση και άφθονα νερά. Οι νότιες βουνοπλαγιές του Πέταλου έχουν νερά και εύφορο έδαφος (κοιλάδα Λιβαδιών, Κάμπος του Πιτροφού). Μετά τους Γερακώνες βρίσκεται η κοιλάδα του Κορθίου.

History (link)

Ταξιωτικες Υπηρεσιες στην Ανδρο

Γνωριστε την ομαδα του Trekking Andros.

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους γεμάτους πάθος,
που αγαπούν αυτό που κάνουν και ψάχνουν πάντα για νέες προκλήσεις.

Hikers Friendly

Hikers Friendly Hotels

Εγγραφειτε τωρα για να λαμβανετε τα νεα μας

Βρειτε μας στο Facebook

διευθυνση

Όρμος Κορθίου, Άνδρος
Κυκλάδες, 84502, Ελλάδα

Επικοινωνια

info@trekkingandros.gr
+ 30 2282 061368
+30 6970 460929
+30 6937 236362
http://trekkingandros.gr

Follow

Tripadvisor